Πένες αλά Αραμπιάτα


Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε σήμερα; Μήπως βαριέστε κιόλας να κάνετε διαφορετικό φαγητό για το παιδί και άλλο για εσάς; Οι Ιταλοί έχουν τη λύση! Κάντε μια γρήγορη παραδοσιακή ιταλική συνταγή με ζυμαρικά και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι!

Αυτή η συνταγή είναι από τις ευκολότερες παραδοσιακές συνταγές της Ιταλίας και αποτελείται από υλικά που διαθέτει κάθε κουζίνα.

Υλικά για 4 μερίδες ενηλίκων
400 γρ πένες ή βίδες
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες και καθαρισμένες από φλούδια και σπόρους
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα καλαμποκέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
κόκκινο καυτερό πιπέρι ή τσίλι
αλάτι
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, ανακατεύτε τα στην αρχή να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αφήστε τα να ψηθούν όσο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας τους, ώστε να γίνουν «al dente». Όταν είναι έτοιμα στραγγίστε τα από το νερό και ρίχτε τους λίγο ωμό καλαμποκέλαιο για να μην λασπώσου. Διατηρείστε τα ζεστά μέχρι να τα σερβίρετε.

Στο μεταξύ σε μικρή κατσαρόλα, σοτάρετε στο λάδι το σκόρδο και μόλις ροδίσει ρίχτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και όσο εσείς επιθυμείται πιπέρι και αλάτι.

Βράστε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά και όταν κοντεύει να «δέσει», προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία